• sv
    • en

Insemination

Intrauterin insemination

Intrauterin insemination (IUI) är en beprövad fertilitetsbehandling som erbjuds för par som kämpar med ofrivillig barnlöshet. Det kan vara på grund av manlig infertilitet eller mild infertilitet hos kvinnan. Vid insemination införs noggrant utvalda spermier direkt i kvinnans livmoderhåla under ägglossningen, vilket ökar chanserna till graviditet.

Inseminationen genomförs vid kvinnans ägglossning, vilket kan ske antingen i en naturlig menstruationscykel eller en cykel som stöds av hormonbehandling. I en naturlig cykel bestäms tidpunkten för insemination med hjälp av ett ägglossningstest. Sedan utförs inseminationen inom en tidsram på 12 till 42 timmar efter det att ägglossningstestet har visat positivt resultat.

Förutsättningarna för insemination påverkas främst av kvinnans ålder, spermiernas kvalitet och timingen för insemination. Med vår expertis och personliga stöd strävar vi efter att maximera chanserna till framgång. Genom att kombinera insemination med en hormonbehandling kan vi uppnå framgångsgraden på cirka 10-20% per cykel.

Vi förstår att vägen till föräldraskap kan vara en utmanande resa. Därför är det vanligt att inseminationsbehandling upprepas några gånger för att optimera resultaten. Om insemination inte leder till graviditet, erbjuder vi IVF som ett möjligt nästa steg.

Insemination med donerade spermier

Inseminationer med donerade spermier är också en del av vårt omfattande utbud av fertilitetsbehandlingar på Ovumia. Vi använder oss av spermier från vår egen spermabank. Med ett brett utbud av donerade könsceller kan vi erbjuda våra patienter möjligheten till fertilitetsbehandlingar utan väntetider eller köer.

Vid insemination med donerade spermier, för vi varsamt in de upptinade spermier i kvinnans livmoder i samband med hennes ägglossning. Det kan ske både i en naturlig menstruationscykel eller en cykel som stöds av hormonbehandling.
Vi på Ovumia strävar efter att göra varje steg av behandlingen så smidigt och stressfritt som möjligt för våra patienter.

 

På Ovumia strävar vi efter att göra varje steg av behandlingen så smidigt och bekvämt som möjligt för våra patienter. Genom att anpassa behandlingen efter varje individ och ge personlig support under hela processen, vill vi ge er bästa möjliga chans till framgång. Kontakta oss gärna för att diskutera hur vi kan hjälpa er på er resa mot föräldraskap!