• sv
    • en

Första besöket

Till Ovumia kan ofrivilligt barnlösa vända sig för en första konsultation. Vid ett första besök får du träffa en fertilitetsläkare för att göra en bedömning utifrån dina förutsättningar inför en eventuell behandling. Vi på Ovumia är stolta över att kunna erbjuda våra patienter tillgång till de senaste och mest effektiva metoderna inom fertilitetsbehandlingar samt en oöverträffad nivå av medicinsk expertis. 

Första besöket

Vi välkomnar alla till Ovumia för ett första besök. Även om du har genomfört tidigare behandlingar tar vi mer än gärna emot er och hjälper er på ett individanpassat sätt.

Hur ska du förbereda dig inför det första besöket?

För att du ska kunna dra full nytta av ditt första besök hos oss, är det viktigt att du förbereder dig noggrant. Vi ber dig därför att fylla i vår hälsodeklarationsblankett i god tid som du erhåller via 1177. På så sätt kan våra fertilitetsläkare förbereda sig och skräddarsy mötet efter dina behov och önskemål. 

Om du har genomgått tidigare behandlingar eller undersökningar på andra kliniker, är vi tacksamma om du delar med dig av relevanta dokument så att vi kan få en helhetsbild av din behandlingshistorik och kunna erbjuda dig den mest effektiva vården.

Under det första besöket kommer vi att informera dig om vår behandlingspraxis och du kommer även att få möjlighet att träffa våra erfarna barnmorskor. Vi ser fram emot att välkomna dig till Ovumia och att vara en del av din resa mot föräldraskapet.

Kontakta oss

Vad händer vid det första besöket?

Vid det första besöket hos oss välkomnas du/ni av en erfaren läkare med specialisering inom behandling av infertilitet. Läkaren genomför en ingående intervju för att förstå dina/era unika behov och önskemål. För par som strävar efter att bli föräldrar tillsammans, rekommenderar vi att båda närvarar under detta viktiga möte för att säkerställa att vi kan skräddarsy vår behandling efter era gemensamma mål.

Under intervjun analyserar vi noggrant potentiella faktorer som kan påverka fertiliteten, samt er hälsa och livsstil. För kvinnan inkluderar besöket vanligtvis en gynekologisk undersökning och ultraljudsundersökning för att få en omfattande bild av hennes reproduktiva hälsa.

Vid det första besöket utarbetar vi också en individuell behandlingsplan för att adressera era specifika behov och önskemål. Vi planerar de nödvändiga testerna och ger dig/er en översiktlig introduktion till de olika behandlingsalternativen som är tillgängliga för att övervinna infertilitet.

Under besöket får du/ni också en inblick i vår klinik och möjlighet att träffa våra erfarna barnmorskor för ytterligare support och vägledning.

Slutligen, det är alltid upp till dig/er att bestämma vilken behandlingsväg som känns rätt för dig/er och vilken tidslinje ni vill följa. Vi är stolta över att kunna berätta att 80-85 % av våra klienter uppnår framgång med våra befintliga behandlingsmetoder för infertilitet. Låt oss vara din/er partner på vägen till föräldraskapet!

Boka en tid för ett första besök!

 

Boka tid